چطوری لاغر بشم؟
این سوالیه که احتمالا همه آدمهای روی کره زمین حداقل یکبار باهاش مواجه میشن؛ حالا یه سری از آدمها که مدت طولانی اضافه وزن دارن یا چاق هستند یا همش وزنشون در نوسان خیلی بیشتر باهاش درگیرن
همه دوست دارن یه قرص جادویی پیدا کنن و روزی یدونه بندازن بالا و لاغر بشن ولی خب هنوز به لحاظ علمی همچین معجزه ای امکان پذیر نیست و تنها راه رسیدن به وزن ایده آل رعایت یک رژیم غذایی و برنامه ورزشی مستمر هستش. راه سختیه و احتیاج به اراده و پشتکار داره ولی امروزه همه میدونیم اگه بتونیم طبق میزان و اصولی غذا بخوریم و ورزش کنیم حتما وزن کم خواهیم کرد.
امروز میخوام برای اونایی که سالهاست رژیم میگیرن و سعی میکنن برای لاغر شدن ولی نتیجه نمیگیرن چند تا نکته بگم، چیزهایی که شاید همه بدونید ولی بهش توجه نکنید
در راه رسیدن به وزن ایده آل جدای از داشتن یک برنامه غذایی و ورزشی درست توجه به این سه تا نکته بسیار موثره " استمرار" ؛ "کلی نگری" ؛ " هدف گذاری"
حالا براتون یه داستان میگم و هر سه تا رو تو دل این قصه توضیح میدم
یه آدمی بوده هی پرخوری میکرده، به تغذیه اش توجه نداشته، صبحانه نون و پنیر و چایی شیرین میخورده در مقیاس زیاد، بعد صبحونه یه پفک میخورده، ناهار یه دیس ماکارانی چرب با سالاد و مایونز فراوون،غروبا که دلش میگرفته با یک لیوان چای و یه بسته بیسکوییت دلشو وا میکرده ولی طفلک شبا رعایت میکرده ها شام نمیخورده به جاش چهار پنج تا میوه ناقابل میزاشته تو سینه و جای شام میخورده ولی از اونجایی که 11 شب گرسنه اش میشده و شامم نخورده بوده دلش برای اینهمه غریبی خودش میسوخته و یک کاسه بستنی میخورده حالا چند سالی اینطوری گذشته و این آدم قصه ما 30 کیلو چاق شده، شکمش آویزون شده، بازوهاو کپلاش گنده شده، روناش بیریخت شده و
میخواد شروع کنه و لاغر بشه به همون دلایلی که میدونید ولی یک مساله ای خیلی آزارش میده! چطور 30 کیلو لاغر بشم خدایا!؟ 30 کیلو مگه شوخیه! چقدر باید تلاش کنم، نه شدنی نیست، من نمیتونم
اینجاست که من پای هدف گذاری رو وسط میکشم، نه توی لاغری توی هر مساله و تصمیمی که میخواید برای زندگیتون بگیرید و عملیش کنید جزئی نگر باشید. ببینید ما همیشه یک سری آرزو و رویا داریم گاهی این آرزوها انقدر بزرگه که برای خود ما هم میشه سنگ بزرگ علامت نزدنه
شما اگه یک آرزویی رو تو ذهنتون داشته باشید ممکنه عملی کردنش انقدر بزرگ به نظرتون بیاد که کلا بیخیالش بشید، برای جامع عمل پوشوندن به آرزوهامون اول باید خردشون کنیم و برای هر قسمتش هدف گذاری کنیم و دونه دونه به اهدافمون برسیم تا در نتیجه به یک دستاورد بزرگ برسیم
مثلا کسی که شاگرد آخر کلاسه و دوست داره رتبه یک کنکور بشه اگه مدام تو رویاش غرق بشه و به رتبه یک شدن فکر کنه به هیچ جا نمیرسه، باید برای رسیدن به موفقیت مسیرمون رو خرد کنیم و هدف گذاری کنیم و ریز ریز جلو بریم، حالا اگه این دانش آموز تصمیم بگیره به جای تمرکز رو نفر اول کنکور شدن فقط تمرکز کنه که نمره اش و از 9 به 13 برسونه و بعد وقتی خوب درس خوند و به نمره 13 رسید بگه حالا نوبت 16،بعدش ،بعدش 20، بعدش فوق برنامه، مطالعه بیشتر و حالا شاید بتونه نفر اول کنکور بشه یا حداقل یه رتبه خوب بیاره و دانشگاه سراسری قبول بشه، اینجاست که میبینیم کسی که شاید نمیتونسته دیپلم بگیره تونسته دانشگاه سراسری قبول بشه!
دقیقا تو مسیر کاهش وزنم همینه، اگه آدم قصه ما لم بده رو مبل و چیپس بخوره و تو رویاهاش فکر کنه اندامش شبیه جنیفر لوپز شده مسلما به آرزوش نمیرسه و انقدر رویاشو دور از انتظار میبینه که خودشم بیخیالش میشه و بسته بعدی چیپس و باز میکنه و .
اول از همه آرزوهاتون رو خرد کنید و هدف گذاری کنید و روی هدفاتون تمرکز کنید نه رویاتون
آدم قصه ما که 30 کیلو اضافه وزن داره اول از همه باید اضافه وزنش رو به 3 تا ده کیلو تقسیم کنه و با خودش بگه من به هیچی فکر نمیکنم جز کاهش 10 کیلو، زمین بیاد به آسمون من باید ده کیلو کم کنم
اونوقت دیگه با غول بزرگ 30 کیلویی روبرو نیست و صد در صد کاهش ده کیلو خیلی آسون تر و شدنی تر 30 کیلویه.
پس سعی کنید به جای رویاهاتون به اهدافتون بچسبید، مساله بعدی استمرار در رسیدن به هدف
استمرار در مسیر کاهش وزن شما رو به هدفتون میرسونه، احتمالا خیلی از توپولوها از این مساله غافل میشن و باعث میشن تمام تلاشهاشون همیشه نصفه نیمه بمونه و نتیجه نگیرن
بزارید قشنگ براتون بشکافم ماجرارو، یه آدمی با 30 کیلو اضافه وزن برای بار هزارم تصمیم میگیره لاغر بشه، شروع میکنه به رعایت یک رژیم و روزی یک ساعت ورزش، هفته اول میره رو ترازو میبینه 3 کیلو و دویست گرم لاغر شده به شدت امیدوار میشه و بشکن میزنه، هفته دوم همون برنامه رو ادامه میده میره رو ترازو میبینه 1 کیلو و سیصد گرم لاغر شده یکم میخوره تو ذوقش آخه انتطار داشته هفته دومم 3 کیلو و خورده ای کم کنه (زهی خیال باطل)، بازم نا امید نمیشه و میره تو کار هفته سوم و رژیم و ورزش. در آخر هفته سوم که خودش و وزن میکنه میبینه ای بابا فقط 500 گرم وزنش کم شده!!! به بدنش میگه تو هم مارو مسخره کردیا؛ یک هفته سرویس مدرسه شدم اونوقت 500 گرم کم کردی، این رژیم و ورزش و اگه یک هفته کدو تنبل میکرد موز میشد اونوقت تو 500 گرم اومدی پایین ! حالا اینحا یا انقدر نا امید و عصبی میشه آدم داستان تخیلی ما که میره درِ رژیم و ورزش و میزاره و شام یک پیتزا و یک سیب زمینی سرخ کرده و یک نوشابه خانواده سفارش میده و دهن بدنشو سرویس دانشگاه آزاد میکنه یا.
یا نا امید نمیشه و میگه حالا که تا اینجای مسیر سینه خیز اومدم جهنم الضرر بازم میرم جلو و هفته چهارمم رژیم و ورزش و ادامه میده تا به رکورد یک ماه برسم و برم برای جام جهانی.
القصه در پایان هفته چهارم به روی وزنه رفته و با وقار تمام و خالصیت جهان میبینه که ای دل غافل هیچی وزن کم نکرده! اونجاست که قاطی میکنه و به بدنش میگه حیف من که بهت اجازه دادم از دهانم به عنوان اتوبان همت استفاده کنی برو بمیر بی لیاقت، حقته که مسخره ات کنن، حقته که هیچ لباسی نتونی بپوشی؛ حقته که همش عرق کنی، عرق سوز بشی، نفس تنگی بگیری، پادرد و زانو درد و فشار خون نوش جونت، خودمو کشتم تو هفته گذشته اون وقت هیچی کم نکردی نمک نشناس!
حیف که بدن ما اون موقع نمیتونه صحبت کنه و جوابشو بده و زبون بسته هاج و واج نگاه ما میکنه و تو دلش میگه قورومساق چته! چشمتو بستی دهنتو وا کردی هرچی لیچار بلدی بارم میکنی!؟ بی سواد بی اصول یه ذره کمتر خوردی یکم ورزش کردی فکر کردی فترات کردی ؟! چشمای کورت رو وا کن ببین تو 30 روز 5 کیلو برات لاغر شدم؛ کلی نگر باش نادان!
اینجاست که پای کلی نگری پیش میاد، کاهش وزن روند پیچیده و نامنظمی داره و نمیشه خیلی پیش بینیش کرد با ادامه مسیر به نتیجه خواهید رسید ولی نباید توقع داشته باشید منظم وزن کم کنید و باید با توجه به میزان تلاشتون، مدت تلاشتون و نتیجه ای که میگیرید با یک دید کلی نگاه کنید
هدف های کوچیک و منطقی برای خودتون مشخض کنید، در راه رسیدن به اهدافتون استمرار و پشتکار به خرج بدید ، کلی نگر باشید و با تحلیل های درست و اصولی پیشرفتتون رو ارزیابی کنید.
با این فرمول نه تنها به وزن ایده آل بلکه به هر هدفی تو زندگی داشته باشید میرسید.
آرزوی غلط: من دوست دارم شب بخوابم و صبح که پا میشم هیکلم شبیه فلان بازیگر بشه
هدف منطقی: من میخوام این ماه 5 کیلو وزن کم کنم و در طول دو ماه و نیم آینده در مجموع 10 کیلو وزن کم کنم
تصور غلط: چون هفته اول خوب وزن کم کردم ولی هفته آخر هیچی وزن کم نکردم یعنی دیگه لاغر نمیشم و تلاش کردم و دیدم که نشد
نتیجه گیری درست: من تو ماه اول تونستم 5 کیلو در مجموع وزن کم کنم، میدونم که هرچی جلو برم میزان کاهش وزنم کمتر میشه ولی انقدر ادامه میدم تا به هدفم برسم
اینم از این.
یک ,وزن ,کیلو ,تو ,رو ,کم ,وزن کم ,و ورزش ,رسیدن به ,رژیم و ,هدف گذاری

درباره این سایت